polyester mineral composite coating vloer

Coatings voor vloeren

Mineral Composite beschermt uw vloeren en ondervloeren in cement en beton, en ook uw anhydrietgebonden gietvloeren tegen vocht, chemicaliën en maakt ze zuurbestendig bijvoorbeeld epoxycoating. Dat doen we met duurzame, onderhoudsvriendelijke harsen van de beste kwaliteit. Indien nodig schuren, slijpen of stralen we uw vloer eerst. Zo hecht de hars zich beter, en is uw vloer bestand tegen zware mechanische, thermische en chemische belasting. We brengen de hars aan in een strakke en naadloze laag. U kiest daarbij uit verschillende kleuren. 

 

Plaatsen van epoxyvloeren

Het plaatsen van epoxyvloeren gebeurt in verschillende stappen. In een eerste fase moet de ondervloer worden gereinigd. Alle beschadigingen moeten worden hersteld en alle plinten moeten worden verwijderd. Daarna kan men overgaan tot de plaatsing van de schraaplaag. Die laag bestaat uit epoxyharsen en zorgt voor een optimale overgang tussen de ondergrond en de gietvloer. Door deze laag zullen overblijvende oneffenheden en barsten in de ondervloer geen negatieve impact hebben op de toplaag.


Vervolgens wordt de gietlaag aangebracht. Dit is de eigenlijke gietvloer, waar al een eerste kleurschakering in wordt verwerkt. De gietlaag bestaat uit twee componenten: epoxyhars en polyurethaan. In een derde en laatste fase wordt de transparante toplaag aangebracht in polyurethaan. Deze afwerkingslaag beschermt de vloer tegen krassen en uv-stralen. Deze laag bepaalt het uitzicht en het uiteindelijke kleur van de vloer. Je kunt kiezen voor een matte of glanzende afwerking. Door de verschillende stappen duurt het al snel enkele dagen vooraleer je epoxyvloer gebruiksklaar is.

Verstevig uw vloeren.

Neem contact op >

coating vloercoating vloer