Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw specialist in de verwerking van polyester en epoxy.

Corrosie op uw materialen?

Roest of corrosie kan uw metaal op vlak van sterkte en volume beïnvloeden. Dit komen wij vaak tegen in onze sector. De aantasting van materialen, door reactie van het materiaal met in de lucht aanwezige zuurstof en water is één van de bekendste vormen van corrosie. Ook bij vochtige omstandigheden en hoge temperaturen kan corrosie ontstaan en het materiaal aantasten. 

 

Corrosie door weersomstandigheden.

Hier ziet u een mooi voorbeeld van corrosie door weersomstandigheden. 

Hoe lossen wij dit bij Mineral Composite voor u op?

Eerst volgt er een voorbehandeling door middel van stralen. Door het stralen worden alle vervuilingen op het materiaal verwijderd en zorgt deze methode voor een opruwing van het materiaal waardoor de aanhechting van de coating sterk verbetert. Na het stralen volgt een reiniging van de te behandelen oppervlakte. Vervolgens gaan we over tot het bekleden van het materiaal.

Beklede tank - beschermd tegen corrosie

De keuze van deze bekleding is afhankelijk van de behandeling die het materiaal dient te krijgen en waartegen het bestand moet zijn, daar deze tank bestand moet zijn tegen corrosie door weersomstandigheden, bekleden we hem met glasmatten die geïmpregneerd worden zuurbestendige vinylesterhars. Het materiaal wordt hierdoor versterkt en krijgt nadien een eindcoating.

Wil je meer weten over de producten die we gebruiken? Neem een kijkje op onze ‘Over ons’ pagina! Bij vragen mag u ons altijd contacteren, we staan u graag te woord.