Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw specialist in de verwerking van polyester en epoxy.

Een antistatisch geleidende vloer én zuurbestendig?!

Stap voor stap nemen we je mee in de procedure van het plaatsen van een antistatisch geleidende vloer met een zuurbestendige resistentie. 

Onze klant LUX Warehousing schakelde Mineral Composite in voor het plaatsen van deze vloer in hun magazijn voor batterijopslag. Daar deze eventueel zouden kunnen lekken bij het opladen wordt de vloer behandeld met een zuurbestendige coating.

Ondergrond mechanisch voorbereiden

Dergelijke vloeren beschermen gevoelig elektrische componenten tegen beschadiging door statische elektriciteit. Niet alleen je elektrische componenten zijn hierdoor beschermd maar ook je personeel dat op de werkvloer werkt! 

Om te beginnen plaatsten we deze bufferplinten en starten we met de mechanische voorbereiding: het opschuren van de ondergrond. 
De bufferplinten worden geplaatst uit voorzorg; indien zich er een lek zou voordoen geraakt de vloeistof niet verder dan deze ruimte. 

Bewapening voegnadenHierop volgt de bewapening van de voegnaden door middel van glasvezel die geïmpregneerd wordt met Rayston Epoxy 100. Glasvezel wordt gebruikt voor het stevig en duurzaam herstellen van o.a grote gaten, scheuren en putten in verschillende industriële sectoren. 

Rayston Epoxy 100 is een nuttig product voor het afdichten van beton voorafgaand aan de behandeling van vloeistofresistente of naadloze harsvloeren. Het kan ook worden gebruikt voor algemene oppervlakte-egalisatie (in combinatie met kwartskorrels). Ten slotte is het ook een zeer goede primer voor metalen ondergronden die goed zijn voorbereid. 

Aanbrengen koperen geleidingsstipsNa het aanbrengen van de hechtingslaag worden de koperen geleidingsstrips rondom het vlak, zo'n 30cm van de rand gekleeft. 
Om de 100m2 worden er verbindingsconnectoren door de koperstrips in de beton geboord en met de metaalconstructie verbonden. 

Dit zorgt ervoor dat elke elektrische lading kan afgeleid worden naar de aarding van het gebouw. 
 

Hier brengen we de geleidende rollaag EP 799 aan. 

KLB-SYSTEM EPOXID EP 799 Ableitgrund is een product dat in de tussenlagen wordt geplaatst. Zeer geschikt voor elektrisch geleidende coatings. De hooggeleidende basislak wordt gebruikt als tussenlaag die wordt aangebracht op uitgeharde basis- of schraaplagen met vaste koperbanden. 

Het is een 2-componenten epoxyhars die kan worden aangebracht met een roller. Door de samenstelling wordt een goede hechting tussen de lagen bereikt en worden geen oplosmiddelen gebruikt.

Aanbrengen van eerste rollaar EP 2K 799

Aanbrengen finale eindlaag EP 285 EL+

En dan uiteindelijk de laatste stap: het aanbrengen van de finale eindlaag met EP 285. 

KLB-SYSTEM EPOXID EP 285 EL + is een gepigmenteerde, elektrisch geleidende 2-componenten epoxyhars met een zeer goede bestendigheid tegen verschillende chemicaliën. EP 285 kan gebruikt worden in verschillende industriële sectoren zoals bijv. kamers met brandbare vloeistoffen en chemicaliën die bescherming tegen ontploffing vereisen. De gladde coating is geschikt voor productieruimtes, fabrieken, laboratoria en andere ruimtes met verhoogde blootstelling aan chemicaliën.

Dankzij de speciale geleidende vezeltechnologie zijn zelfs bleke kleuren beschikbaar.

 

 

Natuurlijk mag een foto van het eindplaatje niet ontbreken. Deze antistatische-, geleidende-, zuurbestendige vloer heeft volgende eigenschappen:

  • uiterst chemisch resistent
  • hoog mechanisch belastbaar
  • antistatisch en geleidend tot 10Ohm volgens DIN EN 1081 en DIN EN 61340-4-1
  • gemakkelijk in onderhoud

 

Meer weten over antistatische vloeren of andere soort vloeren. Kijk dan even op onze pagina Vloercoating of neem contact met ons op. 

Afgewerkte antistatische geleidende vloer


 

Gegevens